21 Mayıs 2013 Salı

Pizza açma

Bloğumu oluştururken sadece elişi üzerine olmasını amaçlamıştım. Ancak bugün tarif defterimde bulup  yaptığım lezzeti acemice de olsa fotoğraflamak ve sizinle paylaşmak istedim

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta( beyaz içine sarısı pişmeden üzerine)
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( hamur elimize yapışmayı bırakacak, yumuşakça bir hamur olacak)

Yapılışı
Maya su ve şeker ile yumuşatılır, tüm malzemeler yoğurulup hamur hazırlanır. 40 dakika kadar bekletilir.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. ufak ufak açılır rulo olarak sarılıp yuvarlak şekil verilir ( biraz karmaşık oldu tarif ama resimler yardımcı olabilir)

Daha sonra üzerine sıvıyağ, sulandırılmış salça ve kekik karışımı sürdüm ki lezzet versin ve kupkuru olmasın.
Malzeme olarak üzerine peynir, sucuk, salam, mantar , biber, domates kısaca ne arzu ederseniz koyabilirsiniz. Tek şart peynir altta kalsın ki kurumasın.

son olarak yumurta sarısını hamur olan kısımlara sürüp 200 derece fırında pişmesini bekliyoruz.


                                                                        Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: