29 Kasım 2013 Cuma

21 Kasım 2013 Perşembe

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.


Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=4NM3YRQTASR




Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Kasım 2013 Pazar

Nar macerası

Yemeklerden sonra düzenli meyve yeme adeti olan bir ailede geçti çocukluğum. Ama ben hiçbir zaman bu alışkanlığı sürdüremedim. Çok şükür meyve seven bir evladım var ve tabağı meyveleri doldurup "keyif yapalım" diyor. Kış ayı vitamin ihtiyacı zamanı. Ayvası elması derken nar da aldık. Ama soymayı sevmediğim narı sırf uğraşmamak için yemezdim de.

 Geçen senelerde su dolu kapta kolay soyulduğunu duymuştum; beni çok tatmin etmemişti sonucu. Meyve sever babamın aldığı narmatik i hafif bir tebessümle atmıştım dolap diplerine. Bu sene aklıma geldi bari dedim işe yaramayacaksa tutmayayım. Sonuç beni şaşırttı. Narlar pıtır pıtır döküldü. Kızım sadece suyu ile ruj yapma sevdasına düştü. Bense taneleri yedim bitirdim. Şifa olsun inşallah :)

Hicri Yılbaşı

3 Kasım Pazar akşamı başlıyor 4 Kasım Pazartesi akşamı bitiyor. 3 Kasım 2013 Pazar günü Hicri takvime göre yılbaşı. Hicri takvime göre 1434 yılını geride bırakıp 1435 yılına gireceğiz.


SENE BAŞI DUASI LATİNCE HARFLERLE OKUNUŞU;
“Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdülillahi Rabbilâlemîn.Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihi ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîm. Elhayyülkerîm. El hannânül mennân vehâzihî senetün cedîdetün es elüke fîhel ısmete mineşşeytânirracîm vel avne alâ hâzihin nefsel emmârati bissû’i veliştigâle bimâ yugarribunî ileyke yâ zel celâli vel ikrâm. Birahmetike yâ erhamerrâhımîn. Ve sallallâhü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehli beytihî ecmaîn.”

17 Ekim 2013 Perşembe

Nice bayramlara

Kurbanlar kesildi; ziyaretler yapıldı; tatlılar, etler yenildi. Kesilen kurbanların kanını yıkar illa yağmur derdi büyükler. Bu sene yağmur 3. gün geldi. Nice sağlıklı güzel bayramlar geçirmek dileğiyle herkesin bayramı kutlu olsun. Sofraları lezzetli ve bereketli olsun.

13 Ekim 2013 Pazar

Bayramın tatlı telaşesinde tatlı telaşesi :D

                 Bayramların manevi güzelliği yanında bir de kültürümüze has güzellikleri var. Baklavalar,  kapıya gelecek çocuklara ufak tefek bozuk para hazırlamalar, yeni kıyafet almalar..
                 Baklava yapmak hep zor bir iş olarak görünmüştür gözüme. Tepsilerce hazırlamak gerekir  incecik açmak gerekir, Şerbetin hamurun hakkını vermek gerekir. Ama nefs bu işte pratikte olsa bir baklava yapma hevesim tuttu bayram öncesi.Annemden aldım ölçüleri ve üzerine basa basa belirtti "pratik baklava" diye .Sanki baklava yaptım diye böbürlenme der gibiydi.
                Gelelim tarifimize ;
                1 çay bardağı süt
                1 çay bardağı yoğurt
                1 çay bardağı çiçek yağı
                1 yumurta
                1 paket kabartma tozu
                1 çay kaşığı tuz
                1 paket margarin ( 50 gr ı hamurun içine, kalanı ocakta kızdırılıp baklava üzerine dökülecek fırıan verilmeden )
                Şerbeti için,
                4 su bardağı şeker
                5 su bardağı su
               4-5 damla limon suyu

               Evet efendim hamur yoğurulur, küçük bezeler hazırlanır. Ben 40 beze yaptım . Her bezeyi nişasta ile çay bardağı kadar açıp 10 arlı 4 grup oluşturdum.

            Hazırladığım 10 arlı hamurları genelde daire olan tepsilere inat dikdörtgen tepsime göre açıp kenarlarından fazlalıklarını kestim. tepsiye yerleştirip üstüne ceviz serptim. Böylece 3 kat da cevizli oldu.


            Kestiğim baklavamın üzerine eritip kızdırdım margarini döktüm. Ve 180 derece fırında pişirdim. Üzerine ılık şerbeti döktüm. Biraz şerbetim duru olduğu için yumuşak olsa da lezzeti yerinde oldu.

           Allah bayramı güzel yaşamayı nasip etsin. Ağzımızın tadı hep baklava gibi olsun, afiyet olsun...

12 Ekim 2013 Cumartesi

Uzun bir aradan sonra..

            Yazın rehaveti, Ramazan' ın telaşesi derken epeyce aksattım blog yazılarımı. Ama anladım ki blog olayı öyle basite alınmamalıymış. Dilerim bundan sonra daha sık paylaşım yapabilirim.
            Bir hafta önce aniden bastıran kış daha hırkalara yeni yeni alışan bizlere kışın çetin soğuklarına hazırlanmayı hatırlattı. Hırkaydı ,yelekti, atıkıydı neler varmış diye bakarken kızıma bir bere daha örmeye karar verdim . Öyle bir bere istedim ki örülüşü kolay olsun, kullanımı pratik olsun ve biraz da farklı olsun. Araştırırken alisnur.blogspot.com da ki bu şık bere ye rastladım. Ölçüleri ufaltarak ördüm . siz blog da esas ölçüleri ve güzel anlatımı bulabilirsiniz.
           Havalar şimdilik mevsim normallerinde. Ama gelecek kışa hazırlanmak lazım değil mi :) Hepinize kolay gelsin..